Calciu ionic

10 lei

Testarea calciului ionic se realizează la pacienţii care au o balanţă deranjată între calciul legat şi cel liber, precum şi în cazul în care aceştia: suferă transfuzii , au avut o intervenţie chirurgicală majoră sau prezintă un nivel anormal al unor proteine din sânge, precum albumina.
Fluctuaţii mari ale calciului ionic poate duce la încetinirea inimii sau la creşterea bătăilor acesteia, precum şi intratea muşchilor în spasmă , confuzii sau comă. În cazul pacienţilor foarte bolnavi este extrem de important să se cunoască nivelul calciului ionizat pentru a se putea interveni şi preveni complicaţii majore.
În mod particular, testul calciului ionic se face atunci când pacientul prezintă stări de amorţeală şi crampe musculare în membre şi în jurul gurii (nivelul calciului ionic este scăzut ).O monitorizare atentă a nivelului de calciu este necesară când pacientul prezintă diferite tipuri de cancer (cancer la sân, pulmonar, rinichi şi mielome multiple), boli renale sau în urma unui transplant renal.
Nou-născuţii, în special cei prematuri şi cei cu o greutate scăzută, sunt adesea monitorizaţi în primele zile de viaţă pentru a depista hipocalcemia neonatală prin folosirea testului de calciu ionic. Aceasta poate apărea datorită dezvoltării imature a glandei paratiroide şi nu prezintă simptome în toate cazurile. Afecţiunea de poate rezolva de la sine sau poate fi necesar tratementul cu supliment de calciu.

SKU: 7f36e9c0eb6d Categorie: