Dozare Fenitoina

85 lei

In medicina moderna s-a constatat ca este foarte importanta dozarea periodica a nivelului de medicamente din sange. In cantitati prea mici acestea nu vor produce efectele pentru care au fost administrate, iar in cantitati prea mari pot produce efecte adverse severe.
Fenitoina (FenitoinA) are structura asemanatoare cu a barbituricelor. Se administreaza pe cale orala, absortia din tubul digestiv este lenta, concentratia plasmatica maxima se obtine dupa 3-6 ore. Nu exista o relatie de proportionalitate intre doza de medicament si concentratia plasmatica. Se leaga 90% de proteinele plasmatice, forma libera patrunde usor in SNC. Se metabolizeaza in ficat, rezultand compusi inactivi. Concentratia plasmatica eficace este de 10-20 mcg/ml.
Indicatii terapeutice: criza de epilepsie majora la adulti si la copii peste 5 ani, crize jacksoniene. Nu este indicata in epilepsia minora (o poate agrava).
Mecanism de actiune: blocheaza canalele de sodiu voltaj-dependente, cu prelungirea starii lor inactive si micsorarea conductantei pentru Na+.

SKU: 06254181fa43 Categorie: