Denumire analiză

Dozare Lamotrigina

Cost analiză

85 lei

In medicina moderna s-a constatat ca este foarte importanta dozarea periodica a nivelului de medicamente din sange. In cantitati prea mici acestea nu vor produce efectele pentru care au fost administrate, iar in cantitati prea mari pot produce efecte adverse severe.
Lamotriginul este un derivat de triazina care inhiba eliberarea glutamatului (un aminoacid excitator) precum si canalele de sodiu sensibile la voltaj, stabilizeaza membranele neuronale si are un efect inhibitor slab asupra receptorului de serotonina.
Lamotrigin este utilizat:
-ca un medicament adjuvant in tratamentul convulsiilor tonico-clonice generalizate din cadrul sindromului Lennox-Gastaut, convulsiilor tonico-clonice generalizate primare si crizelor partiale survenite la adulti sau copii 2 ani;
-in conversia la monoterapie a adultilor tratati cu acid valproic sau cu un inductor enzimatic (fenitoin, carbamazepin, fenobarbital sau primidon);
-in tratamentul de intretinere al tulburarilor bipolare de tip I.
Semnele de toxicitate apar de obicei la concentratii serice maxime (peak samples) 20 mg/L: ameteala, ataxie, vedere incetosata sau diplopie, greata, varsaturi.