Hepatita C-Genotipare HCV (PCR+Hybr)

650 lei

Hepatita de tip C se poate transmite pe cale sexual, parenterală (prin injecţii, perfuzii, tratamente medicale şi stomatologice). Transmisia pe cale sexuală sau de la mamă la făt este minimă. HCV afectează aproximativ 200 de milioane de oameni în întreaga lume producând o pandemie virală mult mai răspândită decât infecţia cu HIV. În România, numărul total al celor infectaţi este de aproximativ 600.000 – 800.000 de persoane.
Virusul hepatitei C (HCV) se caracterizează printr-o mare variabilitate genetică existând 6 genotipuri majore şi peste 90 de subtipuri.
Din acest motiv:
Virusul poate evita răspunsul imun al gazdei, ceea ce explică frecvenţa mare a cronicizărilor (peste 80%);
Încă nu a fost posibilă obţinerea unui vaccin;
Rezistenţa la tratament apare relativ rapid.
Evoluţia bolii se produce pe perioade îndelungate de timp, o parte din pacienţi prezintă o complicaţie hepatică severă (ciroză, cancer hepatic) în mai puţin de 20 de ani, în timp ce la altă parte boala nu se agravează timp de 30 de ani sau mai mult.
Pentru diagnosticul hepatitei de tip C se folosesc următoarele teste:
Anticorpii anti-HCV – acest test are dezavantajul că se pozitivează tardiv (după 100 de zile) ceea ce creşte riscul transmiterii infecţiei.
Metode de biologie moleculară (PCR – polymerase chain reaction). Există două tipuri de teste principale care se pot efectua în hepatita C:

Metoda Utilizare Observaţii

Încărcarea virală (viremia) Pentru alegerea si monitorizarea Rezultatul negativ nu trebuie
cu virus HCV terapiei folosit pentru infirmarea
diagnosticului de hepatita

Genotipare virala Pentru identificarea tipului viral Anumite genotipuri raspuns mai
bine la tratamentul cu interferon

SKU: 859131b39677 Categorie: