Parvovirus B19 IgM

115 lei

Grupul de parvovirusuri cuprinde mai multe tipuri specifice de virusuri animale. Virusul, denumit B19, este cunoscut ca fiind patogen pentru om, apartine genului Erytrovirus.

Infectiile cu Parvovirus B19 se produc in tot timpul anului si apar ca o epidemie de eritem infectios in scoli, in cursul lunilor de iarna si primavara.

In cursul unei epidemii, 20-60% dintre copii sunt simptomatici, restul sunt asimptomatici.
Studiile sero-epidemiologice indica faptul ca aproximativ jumatate din adulti poseda in ser anticorpii anti B19. Prevalenta anticorpilor (reflectand expunerea anterioara si probabil imunitatea fata de virus) creste rapid intre varsta de 15-l8 ani si continua sa creasca cu varsta, un model ce indica probabil o expunere continua in timpul perioadei adulte.

B19 determina o varietate de afectiuni, de la eritemul infectios si artropatia acuta, in gazda anterior sanatoasa, pana la criza tranzitorie aplastica si anemia cronica la bolnavii cu alte afectiuni, precum si infectii fetale ce duc la deces sau hidrops fetal.
Multe din manifestarile severe ale viremiei B19 se datoreaza caracteristicii virusului de a infecta si a liza celulele precursoare ale eritrocitului din maduva osoasa.

Diagnosticul infectiei cu B19 se pune de obicei prin masurarea titrului anticorpilor IgM si IgG specifici.

Infectia acuta poate fi dovedita prin simptome compatibile cu infectarea cu B19 si cu prezenta anticorpilor de tip IgM; o infectie in antecedente se depisteaza prin evidentierea anticorpilor IgG.

Indivizii cu eritem infectios si artropatie au de obicei anticorpi IgM. Cei care prezinta crize aplastice tranzitorii pot prezenta anticorpi IgM, dar, in mod caracteristic, prezinta titruri crescute de ADN viral in ser (maduva osoasa a acestor pacienti prezinta pronormoblasti giganti caracteristici si hipoplazie).

Pacientii imunodeficienti cu anemie prezinta adeseori o lipsa a anticorpilor detectabili, dar au ADN viral in ser. Infectia fetala poate fi recunoscuta prin hidropsul fetal si prin prezenta ADN-ului B19 in lichidul amniotic sau sangele fetal, impreuna cu anticorpi IgM anti-B19 materni.

Detectarea ac. anti Parvovirus B19 IgG prin metode imunoenzmatice indica un contact prealabil sau o infectie recenta cu virusul B19.

SKU: faf9513eaf12 Categorie: