Rubeola aviditate IgG

160 lei

Diagnosticul infectiei acute cu virusul rubeolei la gravide se bazeaza pe testele serologice, atat in cazul infectiei primare, cat si al reinfectiei. O crestere de 4 ori a nivelului de anticorpi IgG in seruri-perechi recoltate la interval de 2-3 saptamani confirma infectia materna recenta. Anticorpii de tip IgM pot fi determinati intr-o singura proba pentru a identifica infectia primara, insa decizia clinica nu trebuie sa se bazeze pe un singur rezultat pozitiv. Ca si in cazul altor teste care detecteaza anticorpii IgM fata de diferiti agenti infectiosi, pot sa apara rezultate fals pozitive; acestea sunt raportate uneori dupa mononucleoza infectioasa, infectii cu parvovirus B19, citomegalovirus sau virus urlian. De asemenea niveluri scazute de anticorpi specifici IgM pot fi detectate uneori o perioada de cateva luni sau chiar ani dupa infectia primara, ceea ce face dificila interpretarea rezultatelor. In cazul reinfectiei se inregistreaza cel mai adesea cresteri moderate ale anticorpilor IgG, dar se pot obtine si rezultate pozitive pentru anticorpii IgM.

Avand in vedere impactul infectiei primare a mamei asupra fatului este esential ca aceasta sa fie corect identificata. In acest sens, testele de aviditate a anticorpilor IgG fata de virusul rubeolei, care utilizeaza antigene recombinate, in special epitopul E1 fata de care sunt produsi anticorpii neutralizanti, reprezinta un instrument valoros pentru excluderea infectiei recente.

In faza acuta a raspunsului imun, anticorpii IgG generati de stimulul antigenic au aviditate scazuta (intensitatea legaturii dintre antigen si anticorpii specifici este slaba), dar dupa 2-4 luni de la infectie aviditatea creste.

Studiile efectuate au aratat ca aviditatea anticorpilor IgG este mai mica de 30% la 91.2% dintre persoanele cu infectie primara si mai mare de 50% la 96.6% dintre persoanele cu reinfectie (vaccinate anterior sau cunoscute ca fiind seropozitive, care au dezvoltat din nou infectie), astfel ca testul poate fi util si in diferentierea unei infectii primare de o reinfectie cu virusul rubeolei.

SKU: b122c4e008ab Categorie: