Testarea imunologica prin chemiluminiscenta evidentiaza anticorpii neutralizanti care sunt produsi de organism in mod specific pentru a se lega de doua zone ale proteinei S (proteina aflata la exteriorul virusului) care sunt responsabile de atasarea de celulele umane (zona S1) si de fuziunea virusului cu membrana celulara (zona S2). Proteina S este principala proteina implicata in declansarea raspunsului imun protector, astfel ca testul are o sensibilitate inalta, putand detecta cu maxim de precizie prezenta acestei proteine importante virale.
Testul SARS-CoV-2 IgG cantitativ detecteaza anticorpii IgG inclusiv cei neutralizanti ce se leaga de receptorul (RBD) subunitatii S1 a proteinei Spike din ser si plasma. Dozarea acestor anticorpi se recomanda persoanelor care au trecut prin infectie sau pentru monitorizarea raspunsului imun de neutralizare virala dupa vaccinare.
Nu s-a stabilit pe deplin persistenta acestor anticorpi post-infectie si post-vaccinare!

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor, în acord cu Regulamentul GDPR (UE) nr. 2016/679.

×